Mutta perhosten saavuttua minulla on ollut hiukan vaikeuksia arvioida, miten paljon ruuan määrää täytyy lisätä. Perohoset ovat isoja ja nälkäisiä ja ovat aina halukkaasti syöneet kaiken, mitä olen altaaseen laittanut. Mutta paljonko on sopivasti? Kotona ollessani olen ruokkinut kalat noin kolme kertaa päivässä eri ruokia vaihdellen. Välillä ne joutuvat pärjäämään pelkillä hiutaleilla ja joskus on paastopäiviäkikn.
Testien mukaan veden kuormitus ainakin on kasvanut reilusti. Aikaisemmin nitraatti on pysytellyt hyvin alhaisena nollan ja yhden välillä; nyt se on noussut viiteen.
Lihamyllyllä raaka-aineista tulee sopivan karkeaa massaa |
Koska hiutaleeet ja kaupan pakasteet tuntuvat olevan kovin hupenevaisia, tein tänään uuden annoksen omaa kalanruokaa. Ruuan lähtökohtana on merivesifoorumilla jaetut ohjeet ja ideat, joita olen sovittanut sen mukaan, mitä on ollut tarjolla. Tällä kertaa mentiin tällaisella reseptillä:
- 100 g porkkanaa .
- 100 g. herneitä
- 100 g. kesäkurpitsaa
- 50 g banaania
- 250 g. Frutti di mare de lux -pakasteäyriäisiä (Äyriäistukku Oy):
- katkarapu, mustekala, sinisimpukka, sydänsimpukka, surimi
- 3 valkosipulin kynttä
- 10 ml vitamiinitippoja (Tropic Marin, Lipovit)
- 10 spirulina-tablettia jauhettuna (ihmisille tarkoitettu, ei ollut muuta)
- 3 tl. agar-agaria (liotettuna vajaaseen desiin vettä)
Yhteensä massaa tuli noin 600 g. Pakastin levyinä Minigrip-pusseissa, mistä on helppo murtaa sopiva pala.
PS. 21.10. Nyt kun ruokaa on pari kertaa tarjottu, kannattaa reseptiä hiukan tarkentaa. Lihamyllyn karkeampi terä taitaa sittenkin toimia paremmin; ainakin näillä minun kaloilla, jotka ovat melko isoja. Myös agar-agarin määrää saa lisätä, nyt palat ovat melko hajoavaisia. Seuraavalla kerralla tuplasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!