torstai 9. lokakuuta 2014

Perhonen lensi pois

Neljän uuden perhoskalan Hemitaurichthys zoster yhteiselo ei ottanut rauhoittuakseen. Yksi perhosista oli aivan alusta alkaen erilainen ja erillään muista. Se oli toisaalta aggressiivinen muita kohtaan, toisaalta muut kolme rökittivät sitä. En sitten tiedä, mikä oli syytä ja mikä seurausta.

Melkein jatkuvasti joku oli jonkun kimpussa, ja tämä kiukkuinen oli oikeastaan koko ajan tummassa värityksessä ja evät pörhöllään. Olin jo kallistumassa ajatukseen, että se kannattaisi yrittää haavia pois, jotta tilanne rauhoittuisi.

Lopputuloksena kuitenkin oli, että toissayönä se yksi oli päätynyt kuivilleen lattialle. Löysin kalan vasta seuraavana iltana, jolloin se oli jo aivan koppura.

En tiedä, mitä yön pimeydessä oli tapahtunut. Etäisyyttä altaaseen oli kumminkin toista metriä, joten melkoisesti voimaa siihen lentoon oli tarvittu. Ilmeisesti vauhdikkaita pyrähdyksiä oli tapahtunut jo aikaisemminkin, koska mm. yksi Montipora digitata oli jokunen päivä sitten hajonnut frägeiksi.

Ne kolme jäljelle jäänyttä perhosta näyttävät nyt elävän sopuisasti, ja altaassa on muutoinkin selvästi rauhallisempaa.  Toivon, että rauha myös säilyisi eivätkä perhoset alkaisi enää kehittää mitään uutta kolmiodraamaa.

Ehkä lopputulos sinänsä oli sitten kuitenkin onnellinen, vaikka ajatus lattialle kuivumisesta ei kovin mukava olekaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!