maanantai 22. syyskuuta 2014

Voisitko häipyä?

- Voisitko ystävällisesti häipyä tästä akvaariosta ennen kuin alkaa tulla rumaa jälkeä?

- Kuule, häivy ihan itte vaan. Mulla on ihan yhtä suuri oikeus olla täällä kuin sullakin! Ja sitä paitsi täällä on ihan hyvin tilaa meille kaikille. Tuossakin on yksi hyvä luola ihan tyhjillään, mee sinne mörisemään.

Altaaseen pari viikkoa sitten muuttaneet neljä perhoskalaa Hemitaurichthys zoster olivat Siniriutassa olleet kavereita keskenään. Tosin ehkä jollakin pahansuovalla tavalla, koska joukon viides yksilö kiusattiin siellä toiseen altaaseen.

Ensimmäiset päivät altaassa menivät aika varovaisella otteella jokaisella. Alkuperäisasukki keltavälskäri ei toivottanut perhosia tervetulleeksi, mutta tyytyi kuitenkin lähinnä vain ajamaan ne pois, jos eteen sattuivat. Toisistaan perhoset eivät paljon piitanneet. Kolme niistä hengaili yhdessä enemmän ja yksi oli usein erillään muista.

Suunnilleen viikon kuluttua meno muuttui. Se erillään ollut perhonen alkoi olla yhä enemmän erillään ja muuttui kiukkuiseksi. Se kävi muiden perhosten kimppuun ja vastaavasti muut tuntuivat tuuppivan sitä.

Se on siitä asti ollut lähes koko ajan tummassa värityksessä ja käyttäytyy kiukkuisesti lajitovereitaan kohtaan. Muut perhoset puolestaan röykyttävät sitä.  Melko kurjan näköistä on meno tällä hetkellä. Toivon kuitenkin, että tilanne vielä tasaantuisi eikä ketään kiusattaisi hengiltä.

Vaikka kalat ovat melko isoja, ovat ne kuitenkin hyvin nopealiikkeisiä, ja piilopaikkoja on paljon. Jonkun yksilön pois saaminen altaasta olisi siis kutakuinkin mahdoton tehtävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!