tiistai 8. lokakuuta 2013

Haaveeksi jääneet kalat ja lohturuokaa

Kuva: Googlen vapaa kuvahaku

Voi murhe! Viime viikolla Akvaariolinnaan tilaamani kaksi perhoskalaa  (Hemitaurichthys zoster) olivat kuolleet kotiutuksessa. Ei siis vieläkään uutta elämää altaaseen. 

Haluan kuitenkin vielä pitää kiinni tästä lajista, joten uusi yritys seuraavassa lähetyksessä. Jaksan kyllä olla kärsivällinen

Kun tämmöinen takaisku  kohtaa, niin mitä tekee ihminen? No, tietysti lohturuokaa! 

Valmistin pari satsia omatekoista kalanruokaa pakastimeen. Sovelsin Merivesifoorumilla olevan asiantuntijaharrastajan ohjetta kahteen eri  sapuskaan. Toiseen tuli vähän mereneläviä ja runsaammin kasviksia, mm. porkkanaa, papua ja banaania. Keltavälskäriä tässä lähinnä ajattelin. Toiseen laitoin vain paria laatua simpukkaa, mustekalaa ja katkarapua. Lihamyllystä läpi, ja lisukkeeksi kumpaankin valkosipulia, vitamiineja ja vähän jauhettua spiruliinaa. Lopuksi kiinteyttä agar-agarista. 

Hyvin on kumpikin ruoka maistunut kaikille. Koostumus on oikein sopiva ja ruoka pysyy hyvin kasassa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!