sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pientä pintaremonttia

Montiporalle ja viuhkalle löytyi uusi paikka,
 jota kivi ei enää varjosta
Tein viikonvaihteessa altaaseen pientä pintaremonttia.  Vaikka pääosin olenkin ollut tyytyväinen altaan maisemaan, on kivikasan päällimmäinen kivi tuottanut jonkin verran päänvaivaa. Se oli varsin kookas ja jätti toisen reunansa alta  ison alueen varjoonsa. Niinpä aikani kiviä tuijoteltuani päätin vaihtaa ala-altaasta pari pienempää kiveä sen tilalle ja molskautin sen vuorostaan ala-altaaseen.

Ala-altaasta nostetutuissa kivissä oli mukavasti makrolevää. En puhdistanut niitä mitenkään, vaan arvelin Keltavälskärin pian ne puhdistavan. Ja hyvään alkuun se on jo päässytkin. 

Alkuperäinen kivi oli pvc-putkella tapitettu paikoilleen, joten sen irrottaminen kävi kätevästi. Kahta uutta kiveä en nyt kiinnittänyt mitenkään, mutta mielestäni sain ne silti asettumaan melko tukevasti. Tarvittaessa ne voinee kiinnittää koralliliimalla.

Vaihdetussa kivessä ei ollut kuin pari Acroporaa, jotka sain helposti irti. Lisäksi vuokko Entacmea quadricolor, jonka irrottaminen myös kävi tällä kertaa aika helposti. Jätin sen roikkumaan pää alaspäin vesiämpärin päälle, ja kun parin tunnin päästä kompastuin ämpäriin, vuokko säikähti ja irrotti otteensa. 

Nyt sitten pitäisi kiinnittää irrotetut Acrot ja pari uutta Montipora digitataa uusiin päälliskiviin. Taidan kumminkin odottaa vielä hetken, jos vaikka tulisi vielä lisääkin uutta kiinnitettävää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!