maanantai 15. helmikuuta 2016

Kadonnut: sininen koralliahven

Kotialtaastaan on jäljettömiin kadonnut Chrysiptera parasema –koralliahven.  Laji tunnettaan myös nimellä Goldtail demoiselle. Viimeinen varma havainto ahvenesta on perjantailta 12. helmikuuta.

Ahven on hehkuvan syvänsininen, pyrstö on keltainen. Ahvenella on mittaa noin kaksi senttiä, ja kadotessaan se oli hyväkuntoinen ja normaalikäytöksinen. Sairauden mahdollisuutta ei voida kokonaan poissulkea, joskaan kalassa ennen katoamistaan ei havaittu mitään poikkeavaa.

Altaan muiden asukkaiden osuutta katoamiseen on yritetty selvittää, mutta mitään johtolankoja ei ole saatu. Etsinnät on ulotettu myös altaan ulkopuoliseen ympäristöön niiden johtamatta kuitenkaan tulokseen.
Kaikki mahdolliset havainnot kadonneesta tai arvaukset katoamisen syystä pyydetään jättämään tämän kirjoituksen kommentointi-osioon tai asiaa käsittelevään viestiketjuun merivesifoorumilla.

Päivitys 29.2.2016
Tänään näkyi kadonnut ahven altaassa! Pieni, kalpea ja arka. Ja lajitoverit tuuppimassa sitä takaisin kivikkoon, missä kai oli piileskellytkin. Ei taida olla kovin ruusuinen tuon yksilön tulevaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!