tiistai 23. elokuuta 2011

Frägejä, prkl!

No niin, tämä oli niitä päivä (tai oikeastaan iltoja), jotka olisi voinut jättää kokonaan väliin. Pari viikkoa sitten hain Liedon korvessa asustavalta kanssa-akvaristilta muutaman frägin; ensimmäiset elämässäni (Acropora millepora ja Montipora capricornis). Tähän asti kaikki hyvin: matkalla ei sattunut kolareita ja frägit pääsivät pikku purkissaan turvallisesti ja nopeasti kotiin. Altaaseen kotiutuskin sujui hyvin ja hartaasti, kiirettä ei pidetty.
Eikä pidetty kiirettä sen jälkeenkään, kun tänään vasta aloin puuhata niiden kiinnittämistä paikoilleen. Pääsin alkuun vasta aika myöhään illalla, kun Valtion Rautatiet oli tuttuun tapaansa pidätellyt minua Helsingin ja Turun välisillä raiteilla tunnin verran ylimääräistä.
Isot pojat ovat Aqua-Webissä neuvoneet, että korallien kiinnittäminen käy sujuvasti pikaliimalla. Sellaisella, joka sisältää cyanoakrylaattia (tai jotain sinne päin). Loctite oli siis hankittu, ja sitten vaan liimaamaan frägit valmiiksi katsotuille paikoille. Mutta eihän se sujunut!
Ankaran sohlaamisen jälkeen hanskat, sormet ja frägit olivat vahvassa liimassa, vaan eivät paikoillaan. Tai siis sormet olivat kyllä paikoillaan, mutta frägit eivät. Lopulta oli turvauduttava aiemminkin käytettyyn perinteiseen kaksikomponenttiseen koralliliimaan. Isot mollukat frägien alle ja paikoilleen. Paitsi että sitten sammuivat altaasta valot... aamulla siis nähdään, kun valkeus nauraa pimeyden töille.
PS. Osaako joku sanoa, miksi niissä pitkävartisissa kumihanskoissa on iso pyöreä reikä siellä yläreunassa, kainalon korkeudella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!