maanantai 3. helmikuuta 2014

Pallinkivehkeet

Vähän kerrassaan lähenen riutta-akvarismin korkeampia asteita. Allas on jo kertaalleen vaihtunut isompaan ja tekniikkaa on pienen akvaarioliikkeen verran. Mutta lisää vain pitää saada. Kalojahan altaassa ei juuri ole, mutta kun tasainen hurina täyttää alakaapin, kuka niitä kaipaakaan?

Vaikka altaassa tuntuvat asiat olevan jokseenkin hyvällä tolalla (koputtaa puuta) ja korallitkin ainakin 
Saunajakkara toimii väliaikaissijoituksessa. 
silmämääräisesti tarkasteltuna voivat vähintään kohtuullisesti, päätin sitten kuitenkin aloittaa balling-menetelmän.

Tähän asti korallit ovat kasvaneet kalkkiveden, parin koralliruuan ja hivenainelisän turvin. Aika paljon tekemistä ja muistamista noiden kanssa kuitenkin on.

Ballingissa ajattelin päästä helpolla ja hankin Grotechin nelikanavaisen dosaatiopumpun (TEC 4 NG) ja Tropic Marinin valmiit Bio-Calcium Actif -jauheet. Merivesifoorumille jaetun herra Ballingin oman ohjeen mukaan  lisään noihin liuoksiin vielä Pro Coral A miinus ja K plus -hivenaineet. Korvausvetenä on jatkossa puhdas RO-vesi ilman kalsiumhydroksidia.

Sopivat viiden litran astiat löytyivät paikallisesta Etolasta. Alakaappi on jo kuitenkin niin täynnä, että niille on tulossa oma erillissäilytys allaskaapin viereen. 

Lähdin liikkeelle varovaisesti, päiväannos on nyt 50 ml. kutakin liuosta. Viikon päästä katsotaan, mihin arvot ovat kehittymässä ja säädetään annostelua sitten sen mukaan. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!